Kosten voor ondernemers voor het verwijderen van het asbestdak >35m2

Kosten berekenen

Weet u de oppervlakte van uw asbestdak? Maak dan gebruik van onderstaande rekenmodule.

Nee? De berekening is (lengte x breedte) + 10%.

* Let op, het bedrag uit deze berekening is een indicatie! U kunt hier geen rechten aan ontlenen. De daadwerkelijke kosten voor het verwijderen kunnen afwijken door locatiespecifieke factoren. Ook is het verwijderen van dakleien een stuk duurder dan het verwijderen van golfplaten. Vraag voor een exacte prijs een aantal offertes op bij gecertificeerde saneerders in de buurt. U kunt gecertificeerde saneerders vinden via www.ascert.nl.

Kom gezamenlijk van het asbestdak af en bespaar op de saneringskosten!

Het asbestdak vervangen tegelijk met het asbestdak van dakeigenaren heeft zowel praktische als financiële voordelen. Beslissingen maken, partijen selecteren, offertes beoordelen: samen sta je sterker! En wist je dat marktpartijen vaak korting bieden bij het vooruitzicht van een saneringsproject van meerdere asbestdaken? Voor gezamenlijke asbestsaneringsinitiatieven staat er ook hulp van buitenaf klaar. Betrek daarom je gemeente bij de plannen!

Fiscale mogelijkheden

Het investeren van de winst uit uw onderneming in het onderhouden of verbeteren van uw bedrijf is mogelijke fiscaal aftrekbaar. Dit geldt ook bij het saneren van uw asbestdak. Lees er hier alles over.

Kies voor een duurzaam dak en start direct met besparen!

Na het verwijderen van het astbestdak is het plaatsen van een nieuw dak de volgende stap. Als je het nieuwe dak verduurzaamt kun je direct beginnen met besparen! Informatie over duurzame daken vind je onder andere op www.nmu.nl en op www.milieucentraal.nl. Daarnaast vind je op www.asbestdakenopnul.nl/subsidies een overzicht van subsidies, leningen en regelingen voor het verduurzamen van het dak. Kijk wat er voor jou mogelijk is!

Asbestdak en verzekering

Als uw asbestdak beschadigd raakt – bijvoorbeeld door brand of hagel – kunnen er asbestdeeltjes in de omgeving terechtkomen. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie voor de omgeving. De kosten om dit op te ruimen kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Steeds meer verzekeraars overwegen om de opruimkosten niet meer vergoeden. U draait dan zelf op voor de kosten om het asbest op te ruimen.

Kosten voor particulieren