Kosten voor het verwijderen van asbestdaken voor particulieren.

kosten voor bedrijven

De kosten voor het verwijderen van een asbestdak en plaatsen van een nieuw dak lopen flink uiteen. Ze hangen onder andere af van de grootte van het dak, of u het zelf mag verwijderen of niet, of u een bouwlift of steiger moet huren en van de nieuwe dakbedekking.

Zelf verwijderen

Als u zelf de golfplaten van een klein schuurtje kleiner dan 35 m² verwijdert, bent u voor een paar honderd Euro klaar, inclusief nieuw dak. Overweeg hierbij ook om in samenspraak met uw buren uw asbestverdachte dak te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk inkopen van nieuwe daken en het afvoeren van de oude daken. Start of sluit u aan bij een collectieve actie, dat scheelt regelwerk en u krijgt makkelijker een scherpere prijs. Zo kunt u met de buren besparen op de uiteindelijke kosten.

Kosten berekenen voor het laten verwijderen

Moet u het dak van uw huis laten vervangen, dan kunnen de kosten flink oplopen voor de inventarisatie, huur van een bouwlift, nieuwe dakbedekking en arbeidsloon. Ook is het laten verwijderen van dakleien een stuk duurder dan het verwijderen van golfplaten. Vraag voor een exacte prijs een aantal offertes op bij gecertificeerde saneerders in de buurt. U kunt gecertificeerde saneerders vinden via www.ascert.nl. Weet u de oppervlakte van uw dak? Maak dan gebruik van onderstaande rekenmodule.

Nee? De berekening is (lengte x breedte) + 10%.

* Let op, het bedrag uit deze berekening is een indicatie! U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Asbestdak er af, zonnepanelen er op

Als u uw dak meteen isoleert of zonnepanelen plaatst, verdient u een deel van uw investering terug.

aanleg zonnepanelen icm asbestdak verwijderen waarom een asbestdak samen verwijderen?