Het is weer lente: dé tijd om het asbestdak aan te pakken!

Maart 2023
Krijgt u alweer zin om de tuin op te knappen? Hopelijk pakt u uw schuurtje met asbestdak dit voorjaar ook direct aan!
Geschroefde golfplaten op uw schuurtje of aanbouw mag uw onder voorwaarden namelijk zelf verwijderen. Dit is vrij eenvoudig en het scheelt u geld.

Melding doen
Vóór u de golfplaten gaat verwijderen, moet u een sloopmelding indienen bij de gemeente via het Omgevingsloket online. Pas als uw sloopmelding is goedgekeurd, kunt u het dak verwijderen. Vraag ook bij even uw gemeente naar stimulerende extra’s zoals gratis persoonlijke beschermingsmiddelen en/of gratis stortmogelijkheden van asbesthoudend materiaal.

Asbestdak er af, duurzaam dak er op!
Na het verwijderen van uw astbestdak is het plaatsen van een nieuw dak de volgende stap. Als u het nieuwe dak isoleert of een geel, groen óf blauw dak terugplaatst, kun u een deel van uw investering terugverdienen. Goed voor uzelf en voor het milieu! Check de subsidies, leningen en regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken voor het verduurzamen van uw dak.

> Wilt u graag iets organiseren in de wijk of buurt voor eigenaren van een klein asbestdak? Check de webinar-reeks ‘Samen Verduurzamen – Van idee naar actie met je buurt!’ of neem contact op met het Informatieteam Asbestdaken via asbestdakenopnul@odru.nl. Zij denken graag met u mee!

Meer nieuwsberichten