Ik wil mijn asbestdak graag zelf verwijderen

Volg het stappenplan voor het zelf verwijderen van het asbestdak <35m2:

Stap 1. Meld uw plannen online bij de gemeente via het Omgevingsloket online. Binnen vijf werkdagen hoort u of u toestemming krijgt om aan de slag te gaan. Krijgt u toestemming, dan vertelt de gemeente u meer over hoe het verder in zijn werk gaat en waar u het asbesthoudende afval in kunt leveren.

Hulp bij melding doen asbestdak verwijderen via het Omgevingsloket online

Stap 2. Vraag bij uw gemeente of ze beschermende kleding en plastic om het asbest in te verpakken, beschikbaar stellen. Ga anders langs bij de bouwmarkt om alle benodigde spullen te verzamelen.

Asbestgerelateerde informatie over uw gemeente

Checklist benodigde materialen

Stap 3. Aan de slag! In de flyer Aanpak asbestdak <35m2 leest u wat u moet doen om uw asbestdak daadwerkelijk te verwijderen (stap 3 t/m 6).

Toelichting bij stap 6 (Sporen uitwissen). Pak het asbesthoudende materiaal goed in en lever het vervolgens in bij de milieustraat van uw gemeente.

Vind de milieustraat in uw gemeente

Stap 7 tot en met 10. Het plaatsen van een nieuw dak

Als uw asbestdak eraf is, is het tijd voor een nieuw dak. Overweeg hierbij een duurzaam dak! Een nieuw dak plaatsen kunt u laten doen. Maar u kunt ook zelf aan de slag gaan. Volg daarvoor stap 7 tot en met 10 in de flyer Aanpak asbestdak <35m2 én lees onze tips voor het plaatsen van een nieuw dak. Uitgebreidere informatie is vaak beschikbaar bij uw bouwmarkt.

Laatste stap: verduurzamen. Asbestdak er af, duurzaam dak er op!

De laatste stap is optioneel: kies voor een duurzaam dak en begin direct met besparen! Informatie over duurzame daken vind je onder andere op www.nmu.nl en op www.milieucentraal.nl. Daarnaast vind je hieronder een overzicht van subsidies, leningen en regelingen voor het verduurzamen van het dak. Kijk wat er voor jou mogelijk is!

Subsidieregelingen voor het verduurzamen van het dak

Bekijk ook onderstaande video van Milieu Centraal om te zien hoe u uw asbestdak <35m2 zelf kunt verwijderen.