Doe mee met de Week van de Asbestvrije Schuur!

September 2023

Iedere gemeente wil een gezonde leefomgeving voor haar inwoners. Asbestdaken horen daar niet bij. Daarom voert kenniscentrum Milieu Centraal vanaf deze week landelijk campagne voor de Asbestvrije Schuur (tot en met 15 oktober 2023). De officiële Week van de Asbestvrije Schuur is van 8 tot en met 15 oktober. We moedigen jou als gemeente aan om aan te haken en je eigen actieweek te organiseren! Het is ook een uitgelezen kans om je voor te bereiden op een actie op een ander moment. Door mee te doen zet je als gemeente een grote stap van risicovolle daken naar een gezonde leefomgeving. Het Informatieteam asbestdaken denkt en helpt graag mee!

Organiseer een eigen lokale Week van de Asbestvrije Schuur
Milieu Centraal stelt (communicatie)middelen gratis ter beschikking om de Week van de Asbestvrije Schuur op gemeenteniveau uit te rollen. Als gemeente bepaal je zelf hoe intensief èn wanneer je dit oppakt. Van (uitgebreide) communicatie voor bewustwording tot totale ontzorging van asbestdakeigenaren bij hun (collectieve) sanering (bijvoorbeeld ophalen asbesthoudend materiaal of kosteloos saneringspakketten verstrekken). Met de toolkit van Milieu Centraal maak je als gemeente in een handomdraai een eigen campagne! Een veilig stappenplan, uitlegvideo’s en een draaiboek voor de organisatie van een eigen Week van de Asbestvrije Schuur zijn hierin te vinden.

Meld je actie aan bij Milieu Centraal
Organiseer je als gemeente dit jaar (weer) een eigen Week van de Asbestvrije Schuur? Laat het Milieu Centraal weten. Zij plaatsen dan het logo van jouw gemeente graag op de nieuwe website voor particulieren (asbestvrijeschuur.nl). Op die manier kan iedereen zien dat jouw gemeente aan de slag gaat voor een asbestvrije omgeving.

Uitgebreide informatie over de Week van de Asbestvrije Schuur én de toolkit vind je op https://www.asbestvrijeschuur.nl/gemeente/.

Meer nieuwsberichten