Van idee naar actie met je buurt: meld je aan voor de online training Samen Verduurzamen

Maart 2023
Wil je met je buurtgenoten aan de slag om asbest te saneren en/of energie te besparen? Maar heb je een zetje nodig om te beginnen, of heb je hulp nodig om een concrete actie te kunnen uitvoeren? Meld je dan aan voor de online training ‘Samen Verduurzamen: van idee naar actie met je buurt!’. Startdatum: woensdag 22 maart 2023 om 20:00.

> KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OF OM JE DIRECT AAN TE MELDEN

Planning training Samen Verduurzamen:
– Woensdag 22 maart Webinar 1 ‘Starten van je initiatief’
– Woensdag 5 april Webinar 2 ‘De buurt in beeld’
– Woensdag 19 april Webinar 3 ‘Aan de slag in je buurt’
– Woensdag 10 mei Regionale Meet-up

De training wordt mogelijk gemaakt door de Natuur en Milieufederaties en Energie Samen.

Liever wat extra hulp bij het ontwikkelen van je initiatief?
De Participatiecoalitie biedt nu een unieke kans op GRATIS procesbegeleiding. Je hebt zelf de vrijheid om onderwerpen te kiezen waarmee je aan de slag wilt. Activiteiten kunnen uiteenlopen van een buurtborrel over verduurzaming tot het gezamenlijk inkopen van isolatie. Als je maar met een groep buurtgenoten aan de slag gaat in jouw buurt of straat. Mogelijke begeleiding bestaat uit:
> Persoonlijke tips en tricks voor het gezamenlijk verduurzamen van huizen (bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, klimaatadaptatie) specifiek voor jullie situatie en wensen.
> Het uitvoeren van warmtescans of een blowerdoortest voor het inzichtelijk maken van warmteverliezen.
> Het bieden van een professionele begeleider (zoals het Informatieteam asbestdaken) die adviseert en ondersteunt bij activiteiten en met het ontwikkelen en uitbouwen van je organisatie/buurgroep, communicatie, activiteiten etc.
> Een netwerk van enthousiaste vrijwilligers die hun buren helpen en hun ervaringen graag met je delen.

Geef aan bij je aanmelding voor de training Samen Verduurzamen dat je graag begeleiding wilt en de Participatiecoalitie nemen contact met je op.

Meer nieuwsberichten