Gemeente Utrechtse Heuvelrug jaagt de sanering van asbestdaken aan

November 2022
De gemeente Utrechtse Heuvelrug jaagt de sanering van asbestdaken aan. In november organiseerde zij daarom samen met het Team Asbestdaken op nul een informatiebijeenkomst voor eigenaren van kleine asbestdaken (<36m2). Tijdens de bijeenkomst werden asbestdakeigenaren gestimuleerd om hun dak te verwijderen. De asbestdakeigenaren hadden hoofdzakelijk vragen over het bestaan van subsidies voor verduurzaming (door bijv. een asbestdak te vervangen door een dak met zonnepanelen) en over het totale kostenplaatje voor het verwijderen van een asbesthoudend dak. Vragen die de asbestexperts van Team Asbestdaken op nul goed konden beantwoorden. Aanwezige bewoners gingen dan ook volledig geïnformeerd en gemotiveerd huiswaarts.

Voor deze gemeente heeft het Team Asbestdaken op nul tevens diverse grote asbestdaken op de asbestdakenkaart gecontroleerd. Op basis van deze controle (aan de hand van scherpe, actuele luchtfoto’s) is vastgesteld dat er bijna twee voetbalvelden (circa 19.000m²) niet meer asbestverdacht zijn. Een mooi saneringsresultaat voor de Utrechtse Heuvelrug en een goede verbeterslag van onze asbestdakenkaart.

Wil jij (gemeente of particulier) in 2023 ook iets organiseren voor eigenaren van een klein (<36m²) of groot asbestdak (>36m2) en wil je graag dat het Team Asbestdaken op nul meedenkt en/of meedoet? Stuur aub een mailtje naar asbestdakenopnul@odru.nl. We helpen je graag!

Meer nieuwsberichten