Nieuwe subsidie voor zon op dak in de Provincie Utrecht beschikbaar!

Oktober 2022
De provincie Utrecht heeft de subsidieregeling energietransitie uitgebreid met een subsidie voor zonnepaneleninstallaties op bepaalde grote daken en parkeerterreinen. De subsidie geldt voor asbestdaksanering en/of het verstevigen van dakconstructies, solar carports en netcongestie oplossingen, zoals opslag en regelsystemen.

Asbestdaksanering en dakconstructie
Voor het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking of om een dak constructief geschikt te maken kan maximaal 25.000 euro subsidie aangevraagd worden. Op het dak moet minimaal 15 kWp (ongeveer 45 panelen) aan vermogen worden geïnstalleerd. Uiteindelijk is het subsidiebedrag afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gelegd.

Solar carports
Aan initiatiefnemers van projecten voor zon op parkeerterreinen wordt maximaal 150.000 euro subsidie beschikbaar gesteld om een draagconstructie (inclusief fundering) aan te leggen. Hiervoor moet minimaal 420 kWpiek (ongeveer 1260 panelen) aan vermogen worden geïnstalleerd.

Oplossingen voor netcongestie
Voor zonprojecten die vastlopen doordat ze door netcongestie geen aansluiting krijgen van de netbeheerder, wordt maximaal 50.000 euro beschikbaar gesteld voor het vinden van een oplossing om de piekbelasting op het net te voorkomen. Voor collectieve oplossingen kan de subsidie oplopen tot 150.000 euro.

Voor wie is deze subsidie?
Voor de bedrijfsmatige eigenaar of pachter van een groot dak of parkeerterrein. De subsidie is niet bedoeld voor particulieren.

Over welke periode kan de subsidie aangevraagd worden?
Deze subsidie is per direct beschikbaar tot 30 juni 2024 (of tot het budget op is).

> Via deze link vind je de volledige subsidieregeling (zie paragraaf 2.6: investeringsregeling hernieuwbare elektriciteit):
https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR660239/4

> Ga naar het subsidieloket van de provincie voor meer informatie over de subsidie en het aanvraagformulier voor deze subsidie:
https://www.provincie-utrecht.nl/loket/subsidies/energietransitie#voorwie

Vragen over deze subsidie?
Neem dan contact op met de subsidie adviseurs van de Provincie Utrecht via subsidies.energietransitie@provincie-utrecht.nl.

Meer nieuwsberichten