Asbestsanering en verduurzaming: doe inspiratie op tijdens de U-Thuis bijeenkomst inclusieve energietransitie!

Oktober 2022
Op 18 oktober organiseert de Natuur en Milieu Federatie Utrecht (NMU) de U-Thuis najaarsbijeenkomst inclusieve energietransitie. Het Informatieteam asbestdaken houdt zich ook bezig met dit onderwerp en daarom werken we graag mee aan deze bijeenkomst.

Asbestsanering en verduurzamen: laat je inspireren!
Tijdens de U-Thuis bijeenkomst spreekt Michel van Andel – asbestdeskundige in ons Informatieteam asbestdaken – over asbestsanering en verduurzamen middels een modulaire aanpak. Dat doet hij in de deelsessie “Als je het doet…doe het dan goed!” Niet alleen het Informatieteam asbestdaken, maar ook de NMU en Mijn Groene Huis nemen je tijdens deze deelsessie mee in een enerverend samenwerkingstraject ter verduurzaming van een hele wijk in Zeist-West. Je hoort alles over de aanpak, de kansen, de uitdagingen en over de manier van financiering.

Deze deelsessie is interessant voor iedereen die in een (deel van een) wijk asbest wil saneren en tegelijkertijd wil verduurzamen!
> Bewoners horen hoe het hebben van asbest in je woning aanleiding kan zijn om samen met buurtbewoners de hele wijk te verduurzamen!
> Ambtenaren horen meer over hoe de samenwerking tussen bewoners en de verschillende organisaties tot stand is gekomen en welke rol een gemeente hierin kan pakken.
> Ambtenaren en energiecollectieven leren hoe een leefstijlenmodel en gedragsinzichten hun kunnen helpen om bewoners goed te bereiken én te helpen.
> Voor ondernemers is deze deelsessie van meerwaarde door de uitleg over hoe de bewoners – met ondersteuning van het Informatieteam asbestdaken – bedrijven hebben geselecteerd die de komende jaren in Zeist-West aan de slag gaan.

Wil jij verzekerd zijn van een plekje tijdens de deelsessie “Als je het doet…doe het dan goed!”? Meld je aan en geef je voorkeur voor deze sessie door!

Stel je vragen aan het Informatieteam asbestdaken op de Energiemarkt
Voor en na deze deelsessie kun je al je asbest specifieke vragen stellen aan ons, het Informatieteam asbestdaken! Wij staan namelijk ook op de energiemarkt. Kom langs en ontdek hoe we kunnen helpen bij (het versnellen van) asbestsanering. We informeren je graag over de mogelijkheden om asbestdaken te vervangen en om te verduurzamen. Je kunt daarbij denken aan het terugplaatsen van een duurzaam, geïsoleerd dak of zonnepanelen.

Meer weten over de U-Thuis najaarsbijeenkomst inclusieve energietransitie en direct aanmelden? Check https://www.nmu.nl/bijeenkomst-energie-initiatieven-18-oktober-2022/

 

Meer nieuwsberichten