Succesvolle deelname aan de Week van de Asbestvrije Schuur

September 2022
In de aanloop naar de Week van de Asbestvrije Schuur stimuleerde het Informatieteam asbestdaken samen met Milieu Centraal gemeenten in de provincie Utrecht om mee te doen aan deze landelijke actie. En maar liefst tien gemeenten deden mee! Wij zijn trots dat zoveel gemeenten werken aan een gezonde leefomgeving!

Een stukje bewustwording
Tijdens de Week van de Asbestvrije Schuur probeerden de deelnemende gemeenten zoveel mogelijk dakeigenaren enthousiast te krijgen om het asbestdak van hun schuurtje of bijgebouw te verwijderen en te vervangen door een gezond dak. Zo organiseerde de gemeente Zeist een informatiebijeenkomst voor eigenaren van een asbestverdacht dak. Naast het verstrekken van informatie over het op een veilige manier verwijderen van asbest was er ook aandacht voor verduurzaming. De gemeente Zeist informeerde de asbestdakeigenaren over de mogelijkheden voor het terugplaatsen van een duurzaam, geïsoleerd dak of zonnepanelen.
Niet alle deelnemende gemeenten organiseerden een dergelijke grote actie. Het merendeel zorgde – met behulp van de uitgebreide toolkit met kant-en-klare communicatieboodschappen van Milieu Centraal – voor een stukje bewustwording onder de inwoners voor het thema asbestdaken. Dakeigenaren konden vervolgens zelf aan de slag.

Volgend jaar ook meedoen aan de Week van de Asbestvrije Schuur?
De Week van de Asbestvrije Schuur is een jaarlijks terugkerende actie. Mocht je als gemeente volgend jaar (weer) mee willen doen aan de actie, houd dan deze website in de gaten.

Een asbest actie organiseren
Mocht je als gemeente een asbest actie los van de Week van de Asbestvrije Schuur willen organiseren, neem dan aub contact met ons op via informatieteamasbestdaken@odru.nl.

Meer nieuwsberichten