Verduurzaam je agrarisch bedrijf

Juli 2022
Wil jij je agrarisch bedrijf verduurzamen? Wees slim en maak gebruik van de subsidieregeling SDE++! Als agrariƫr kun je deze subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of windmolens op jouw boerenerf, voor een grootschalige warmtepomp voor de verwarming van een pand of voor een systeem voor het afvangen van CO2 in de glastuinbouw.
Je kunt je aanvraag indienen tot donderdag 6 oktober 2022, 17:00 uur. Let op: de subsidie wordt niet automatisch toegekend, dus volg eerst het stappenplan voordat je de investering doet.

> Vraag hier subsidie aan voor het verduurzamen van je agrarisch bedrijf

Waarom subsidie voor verduurzaming van de agrarische sector?
De overheid wil de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. De subsidieregeling SDE++ draagt hieraan bij. Met deze regeling wordt zowel de grootschalige productie van hernieuwbare energie als CO2-verlaging gestimuleerd. Zo blijft de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar.

Meer nieuwsberichten