Samen uw asbestdak verwijderen

Waarom een asbestdak samen verwijderen?

U kunt overwegen om uw asbestdak niet alleen, maar samen met de buren te verwijderen. Start of sluit u aan bij een collectieve actie, dat scheelt regelwerk en u krijgt makkelijker een scherpere prijs. Zo kunt u met de buren besparen op de uiteindelijke kosten.

Weten welke collectieve acties er al lopen in uw buurt? Of wilt u zelf een collectieve actie starten? Kijk op de pagina van uw gemeente of er al collectieve opruimacties gepland staan.

Naar de gemeentepagina’s

Kosten voor het verwijderen

Volg het volgende stappenplan voor het verwijderen van de asbest

1. Meld uw plannen online bij de gemeente via Omgevingsloket online. Binnen vijf werkdagen hoort u of u toestemming krijgt om aan de slag te gaan en in dat geval vertelt de gemeente u meer over hoe het verder in zijn werk gaat en waar u het afval in kunt leveren.

Hulp bij melding doen asbest verwijderen via het Omgevingsloket online

2. Het is belangrijk dat u zich goed voorbereid. Vraag bij uw gemeente of ze beschermende kleding en plastic om het asbest in te verpakken beschikbaar stellen.

Asbestgerelateerde informatie over uw gemeente

3. Aan de slag! Bekijk onderstaande video van milieu centraal om precies te zien hoe u uw asbestdak zelf kunt verwijderen en voor meer tips.

https://youtu.be/YdpmIn0hWHQ

4. Inleveren van het materiaal. Pak het materiaal goed in en lever het vervolgens in bij de milieustraat van uw gemeente.

Uw asbestdak professioneel laten verwijderen

Als u een betaalde klusser of bedrijf het asbest laat verwijderen, zorg ervoor dat u dit laat doen door een gecertificeerd bedrijf. Op www.ascert.nl kunt u zien of een bedrijf gecertificeerd is om een inventarisatie te doen of asbest te verwijderen.

Asbestdak er af, duurzaam dak er op

Na het verwijderen van het astbestdak is het plaatsen van een nieuw dak de volgende stap. Als je het nieuwe dak isoleert of een geel (dak waarop duurzame energie wordt opgewekt, bv met zonnepanelen), groen (dak begroeid met planten, kruiden of grassen) óf blauw dak (regenwater blijft tijdelijk op het dak staan) terugplaatst, kun je een deel van je investering terugverdienen. Goed voor jezelf en voor het milieu! Hieronder vind je diverse regelingen van de Rijksoverheid en de provincie Utrecht voor het verduurzamen van jouw dak!

Zoek een gecertificeerd bedrijf

Subsidieregelingen verduurzamen dak